Onboarding nieuwe medewerkers

Wat is onboarding

Iedere organisatie wil graag dat nieuwe medewerkers zich snel thuis en betrokken voelen. Met een goede onboarding kunt u er voor zorgen dat zij zich de kennis, vaardigheden en gedrag eigen maken die nodig zijn om zo snel mogelijk effectief onderdeel uit te kunnen maken van de organisatie.

Het onboarding proces is onderdeel van de totale Employee Journey. Deze journey start op het moment dat iemand voor het eerst in aanraking komt met de organisatie en eindigt wanneer de organisatie weer wordt verlaten.

De Employee Journey bestaat uit de fasen:

bc onboarding

  • Instroom: Hieronder vallen 
    merkbouw (branding), reputatie management en werving van personeel;
  • Doorstroom: Medewerkers worden tewerk gesteld en vinden hun weg in de organisatie (employment, internal engagement);
  • Uitstroom: external engagement.

Bij deze fase indeling zien we onderdelen van onboarding terugkomen in de fasen instroom en doorstroom.

Onboarding komt uit de Verenigde Staten en was aanvankelijk slechts een online proces. Ze was bedoeld om een nieuwe werknemer via het internet alvast kennis te laten maken met de organisatie, de collega's en geldende procedures. Inmiddels omvat onboarding het hele inwerkproces, on- en offline.

Een goede onboarding zorgt voor een kickstart, bevordert de medewerkersbetrokkenheid en is kostenbesparend, m.n. door lager personeelsverloop. Immers, wanneer een medewerker niet goed wordt begeleid in deze fase bestaat de kans dat u al binnen een half jaar een exitgesprek met deze medewerker voert.

Succesfactoren onboarding

Succesfactoren

succesfactoren onboarding

Compliance
Verbinding
Cultuur
Community

Ondersteuning en advies Onboarding

Wij kunnen u op meerdere manieren ondersteunen bij uw onboarding programma. Wij zullen hierbij inzetten op het combineren van on- en offline leren. Dat geeft medewerkers de ruimte om aan hun onboarding te werken wanneer het hun uitkomt, al voor de eerste werkdag, zorgt voor ontmoeting met andere medewerkers en voor persoonlijke begeleiding van buddy of afdelingsmanager:

  • Strategie en ontwerp: Samen met belanghebbenden maken we eerst een ontwerp van het programma;
  • Realisatie: Daarna gaan we aan de slag met het realiseren van producten en inrichten van processen;
  • Projectmanagement: We kunnen daarbij gebruik maken van een bestaande infrastructuur en u als projectmanager ondersteunen;
  • Ontwikkeling: Het is echter ook mogelijk een omgeving te maken, speciaal voor het onboardingsprogramma. In dat geval nemen wij (ook) de bouw voor onze rekening.